fbpx

Analizele medicale se efectuează la recomandarea medicului sau la cerere.

Rezultatele analizelor ajută la precizarea diagnosticului și astfel la recomandarea tratamentului adecvat.

Un subiect de interes general, insuficient dezbătut, este cum să ne pregătim pentru recoltarea analizelor recomandate de medic. Cu excepția urgențelor, sau a situațiilor speciale, analizele se recoltează dimineața, între orele 8 și 10.

Reguli ce se recomandă a fi respectate:

  1. Nu mâncați, nu beți sucuri, alte băuturi dulci, cafea în dimineața recoltării analizelor. Dacă sunteți sub tratament permanent cu medicație cardiacă, anti-hipertensivă sau pentru tiroidă (hormonală) etc., se poate lua medicația, cu un pahar de apă, dimineața, acasă, înainte de recoltarea analizelor, fără ca aceasta să modifice rezultatele. Dacă doriți să luați medicamentele imediat după recoltarea analizelor, vă recomandăm să le aveți asupra dumneavoastră. De asemeni, să aveți o gustare, dacă obișnuiți să mâncați dimineața, pe care o puteti lua imediat după recoltare.
  2. În ziua precedentă, ultima gustare va fi cel mai târziu la ora 18. Se recomandă să fie o masă ușoară, fără alimente grase, dulciuri, prăjeli, ciorbe, mâncare cu sos. Aceste alimente modifică claritatea sângelui și pot da rezultate eronate.
  3. Nu depuneți efort fizic inainte, deoarece o serie de parametri sunt sensibili la efort muscular, insomnie, plâns, emoții, teamă, nervozitate.
  4. Este de preferat să nu fi avut în ultima lună gripă, răceală, alte afecțiuni febrile, dacă medicul nu recomandă altfel.
  5. Se recomandă evitarea raporturilor sexuale, cu minim 48 de ore înainte de recoltare, iar la bărbații cărora li s-a făcut tușeu rectal, sau masaj prostatic, se recomanda o pauza de minim 7 zile înainte de recoltarea analizelor.
  6. Nu se recomandă recoltarea analizelor femeilor aflate în timpul mestruației.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.